Getuigenis van een uitbater van wafelkramen

“Mensen zullen altijd op zoek gaan naar kwaliteit”

Lokale handelaars hebben vaak een decennialange ervaring in een specifieke niche. Vraag het maar aan Jérôme De Jaeger, eigenaar van Miss Waffle dat drie wafelkramen uitbaat.

Op z’n dertiende begon hij met werken. En al meer dan 15 jaar lang is hij bezeten van wafels. “Ik begon bij de Belgische keten Waffle Factory. Ik zorgde voor de ontwikkeling in Japan, in de  Saudie-Arabië, in Frankrijk, …”

Jérôme De Jaeger is het typevoorbeeld van de ondernemende lokale handelaar. In 2011 begon hij immers zijn eigen merk: Miss Waffle. “Ik wilde enkel gesuikerde wafels aanbieden”, had hij een duidelijke strategie. “Gezouten wafels, zoals ook Waffle Factory die had en heeft, namen in mijn ogen te veel tijd in beslag.”

200 ijssmaken

Ook over de verkooppunten was deze lokale ondernemer meteen duidelijk: in en rond shoppingcentra en grote winkels. Vandaag is Miss Waffle aanwezig in Cora Anderlecht, Cora Hornu en Brico Plan’It Anderlecht en biedt daar niet alleen de kwaliteitswafels, maar ook ijs dat artisanaal gemaakt wordt en in meer dan 200 smaken te verkrijgen is. “Maredsous-ijs, Double Cheese, noem me een smaak en we hebben hem”, is De Jaeger trots.

Ook qua dranken is enkel het beste goed genoeg. De koude dranken zijn van Coca-Cola, de warme van Java. “Die kwaliteit is echt belangrijk”, klinkt het. “We werken al jaren met dezelfde leveranciers en dat gaan we zeker niet veranderen Miss Waffle biedt dat momentje me-time in een drukke werkweek, of dat verwenmomentje tijdens een dagje shoppen..”

Op dat vlak zit de keten natuurlijk prima. In winkelcentra is niet alleen de ruimte om rustig iets te eten of te drinken, het is er ook altijd droog en gezellig.

Eenmaal een wafel en –ijsman, altijd een wafel- en ijsman…

Lees de andere verhalen

 • Een geweldige slagerij, maar graag terug naar West-Vlaanderen

  Elsene is een van de tweetalige gemeentes bij Brussel. Het is een drukke, levendige buurt, met heel veel winkels en winkeltjes allerhande. We treffen er slager Jan Verraes in de mooie keurslagerij ‘Jan & Krista’.

  Meer weten
 • Een voorkeur voor de buurtsuper om de hoek

  Ik woon in de buurt, op wandelafstand. Je hebt hier een ruime keuze en ik weet alles staan, ik moet nooit iets zoeken. Het is ook ...

  Meer weten
 • Ontdek waarom de Voedselbank van Eke onze hulp kan gebruiken

  “Die nieuwe bestelwagen hebben we echt nodig.” - 13 jaar oud is de bestelwagen waarmee de Voedselbank ...

  Meer weten