Een nieuwe koelcel voor de Voedselbanken dankzij jullie!

Bedankt!

Jullie gebruikten tijdens de (Uit)geven in mijn buurt-acties, die Sodexo in de zomer van 2019 en in november en december 2019 lanceerde, met meer dan 370.000 jullie Sodexo Card bij de handelaars in jullie buurt.

Tijdens deze acties deden jullie samen meer dan 1 miljoen transacties met de Sodexo card. Zo konden wij bijna €55.000 inzamelen om aan de Belgische Voedselbanken te schenken.

We herinneren je graag nog eens aan wat deze acties juist inhielden: Sodexo wil als onderneming bijdragen aan de levenskwaliteit van alle Belgen en verbond zich er vanuit die ambitie toe om gedurende deze acties 2 cent te schenken aan de Voedselbanken voor elke betaling bij een buurthandelaar met de Lunch Pass, de maaltijdcheque van Sodexo.

Verhuizen om beter te helpen

Enkele weken geleden zijn de Voedselbanken verhuisd naar een groter lokaal met een makkelijkere toegang. Dit was meteen de ideale gelegenheid om een nieuwe koelcel te plaatsen, zodat er nog meer verse voedingswaren kunnen opgeslagen en verdeeld worden. De Voedselbanken hebben beslist om onze schenking van € 55.000 aan te wenden voor de aankoop van deze gloednieuwe koelcel.

Een nieuwe koelcel

De nieuwe koelcel van de Voedselbanken is uitgerust met de nieuwste technologieën en is ruimer, praktischer en milieuvriendelijker.

De koelcel maakt het mogelijk voedingsproducten op te slaan die vervolgens geleverd worden bij meer dan 120 verenigingen. Zij verdelen deze voeding op hun beurt onder 26.000 hulpbehoevende personen.

De Voedselbanken in beeld

Benieuwd naar het dagelijkse reilen en zeilen bij de Voedselbanken? Bekijk de video en ontdek de vrijwilligers aan het werk voor de verdeling van de voedselpakketten, evenals de getuigenis van de gedelegeerd bestuurder, Pierre Labouverie.

(Uit)geven in mijn buurt gaat verder

Het initiatief (Uit)geven in mijn buurt houdt er niet mee op! Wij vertellen je heel binnenkort over de volgende actie binnen dit initiatief. Ook de website www.lokaaluitgeven.be, met  verhalen van mensen die met succes lokaal handelen en met een zoekmotor waarmee je hun zaken kan terugvinden, blijft bestaan.

Winkel bewust in je buurt

Een babbeltje bij de bakker, een extra sneetje charcuterie en een knipoog bij de slager ... bij de buurtwinkel binnenstappen loont. En je doet er niet alleen jezelf een plezier mee: betaal je met je Sodexo Card, dan schenken wij automatisch 2 cent aan de Voedselbanken.

Lees de andere verhalen

 • Een geweldige slagerij, maar graag terug naar West-Vlaanderen

  Elsene is een van de tweetalige gemeentes bij Brussel. Het is een drukke, levendige buurt, met heel veel winkels en winkeltjes allerhande. We treffen er slager Jan Verraes in de mooie keurslagerij ‘Jan & Krista’.

  Meer weten
 • Een voorkeur voor de buurtsuper om de hoek

  Ik woon in de buurt, op wandelafstand. Je hebt hier een ruime keuze en ik weet alles staan, ik moet nooit iets zoeken. Het is ook ...

  Meer weten
 • Ontdek waarom de Voedselbank van Eke onze hulp kan gebruiken

  “Die nieuwe bestelwagen hebben we echt nodig.” - 13 jaar oud is de bestelwagen waarmee de Voedselbank ...

  Meer weten