De goedlachse slager spreekt mij aan in het Nederlands, met een niet te ontkennen West-Vlaams accent. “Dat heb je goed gehoord”, lacht hij. “Ik ben afkomstig uit Nieuwkerke, de streek van Ieper, het Heuvelland.”
“Thuis hadden we een boerderij en ik was wel geïnteresseerd om slager te worden. Ik heb dan ook mijn opleiding gevolgd in de Brugse Groene Poorte. Mijn ouders waren op zoek om me ergens onder te brengen als leerjongen in een slagerij, met kost en inwoon. Zo ben ik in de Brusselse slagerij ‘Johan en Ria’ in Molenbeek beland. Ik heb daar drie jaar met veel plezier gewerkt.”
Terug naar Brussel
“Ik heb twee jaar lang een slagerij gerund samen met mijn broer Peter in Dikkebus. In 1998 ben ik terug naar Brussel gekeerd en heb ik samen met mijn vrouw Krista deze beenhouwerij overgenomen. We werken hier al ruim 21 jaar.”
“Er komen hier veel Nederlandstaligen over de vloer, maar ook Franstaligen. Iedereen is even welkom bij mij. Ik heb al 15 jaar een slager in dienst, Jean-Marc Vanbelle. Een echte ‘Brusseleir’. Een Italiaans meisje en een Parijse jongen werken hier ook.”
