Een geweldige slagerij, maar graag terug naar West-Vlaanderen

De goedlachse slager spreekt mij aan in het Nederlands, met een niet te ontkennen West-Vlaams accent. “Dat heb je goed gehoord”, lacht hij. “Ik ben afkomstig uit Nieuwkerke, de streek van Ieper, het Heuvelland.”

“Thuis hadden we een boerderij en ik was wel geïnteresseerd om slager te worden. Ik heb dan ook mijn opleiding gevolgd in de Brugse Groene Poorte. Mijn ouders waren op zoek om me ergens onder te brengen als leerjongen in een slagerij, met kost en inwoon. Zo ben ik in de Brusselse slagerij ‘Johan en Ria’ in Molenbeek beland. Ik heb daar drie jaar met veel plezier gewerkt.”

Terug naar Brussel

“Ik heb twee jaar lang een slagerij gerund samen met mijn broer Peter in Dikkebus. In 1998 ben ik terug naar Brussel gekeerd en heb ik samen met mijn vrouw Krista deze beenhouwerij overgenomen. We werken hier al ruim 21 jaar.”

“Er komen hier veel Nederlandstaligen over de vloer, maar ook Franstaligen. Iedereen is even welkom bij mij. Ik heb al 15 jaar een slager in dienst, Jean-Marc Vanbelle. Een echte ‘Brusseleir’. Een Italiaans meisje en een Parijse jongen werken hier ook.”

Winkel bewust in je buurt

Een babbeltje bij de bakker, een extra sneetje charcuterie en een knipoog bij de slager ... bij de buurtwinkel binnenstappen loont. En je doet er niet alleen jezelf een plezier mee: betaal je met je Sodexo Card, dan schenken wij automatisch 2 cent aan de Voedselbanken.

Lees de andere verhalen

 • De Belgische Voedselbanken: redders in nood

  Elk jaar krijgen in ons land zo’n 170.000 mensen voedselpakketten en andere noodzakelijke levensmiddelen van de Voedselbanken, een organisatie die strijdt tegen honger en voedselverspilling. De Voedselbanken steunen hiervoor op de hulp van bedrijven, waaronder Sodexo, maar ook op talloze mensen zoals jij.

  Meer weten
 • Een voorkeur voor de buurtsuper om de hoek

  Ik woon in de buurt, op wandelafstand. Je hebt hier een ruime keuze en ik weet alles staan, ik moet nooit iets zoeken. Het is ook ...

  Meer weten
 • Ontdek waarom de Voedselbank van Eke onze hulp kan gebruiken

  “Die nieuwe bestelwagen hebben we echt nodig.” - 13 jaar oud is de bestelwagen waarmee de Voedselbank ...

  Meer weten