Cupcake specialist Lilicup start e-shop tijdens lockdown

Als ‘cupcake-speciaalzaak’ bleef het Brusselse Lilicup de hele tijd geopend. Maar essentieel kunnen we dit product van deze lokale handelaar niet echt noemen. Of toch? “Misschien zijn we wel een essentieel psychologisch product om te zorgen dat iedereen er positief gestemd bij blijft.”

Het staat bekend als een van de hipste lokale handelaars van het moment in onze hoofdstad. Lilicup verkoopt al sinds 2008 verse cupcakes, maar ook cookies, taarten en scones. En dat in de winkels in Elsene en Ukkel.

Net als supermarkten, bakkers en groentenwinkels mocht het de afgelopen weken dus openblijven, maar cupcakes zijn natuurlijk niet meteen een essentieel voedingsproduct. En dat liet zich ook bij deze lokale handelaar voelen.

“Het is heel eenvoudig”, begint Leila, eigenares en oprichtster van Lilicup haar verhaal. “De lockdown had een grote impact op onze omzet. Wij zijn altijd open gebleven, uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften. Maar er zijn nu eenmaal minder mensen in de straat.”

Een e-shop in geen tijd

Leila en haar team bleven echter niet bij de pakken zitten. Er lag al langer een plan op tafel om een e-shop te starten. “We hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om het versneld uit te rollen”, klinkt het bij Leila. “Sinds midden april kunnen mensen onze cupcakes thuis laten leveren, maar ook bestellen om in de winkel af te halen.”

Dat laatste biedt natuurlijk heel wat troeven. “Zo kunnen we de veiligheidsmaatregelen optimaal toepassen”, klinkt het. “We kunnen de bestelling klaarzetten zodat de klant zo kort mogelijk in de winkel is. En bovendien hoeft hij er ook niet te betalen, waardoor het gevaar op besmetting nagenoeg nul is.”

Het resultaat? Een e-shop die vanaf de eerste dagen uitstekend draait. Leila kan er nog niet meteen concrete resultaten over kwijt, maar de e-shop heeft er zeker toe bijgedragen dat er opnieuw heel wat meer mensen de winkels binnenkomen. En dat heel wat klanten een doosje naar vrienden of familie sturen. “Onze cupcakes bieden een beetje plezier en troost en dat is vandaag heel belangrijk. Misschien zijn we wel een essentieel psychologisch product om te zorgen dat iedereen er positief gestemd bij blijft.”

Cupcakes voor het ziekenhuis

Om de terugvallende verkoop op te vangen, werkt bij Lilicup iedereen momenteel op halve kracht. Alle medewerkers zijn halftijds tijdelijk werkloos. “Voor ons was het meteen duidelijk dat we wilden blijven produceren. We wilden onze business niet stilleggen.”

Lilicup maakte ook twee ladingen cupcakes voor het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. “We vonden dat we iets moesten doen”, zegt Leila. “Dit is een situatie waarbij iedereen volgens ons een bijdrage moet leveren. En voor ons ligt het nogal moeilijk om mondmaskers te maken…”

Op de slotvraag hoe de klanten Lilicup in deze moeilijke tijden kunnen helpen, klinkt dan ook verrassend: “Ze doen het al door binnen te springen als ze in de buurt zijn. Maar eigenlijk wil ik hen niet om hulp vragen. Het is nu aan ons om te helpen.” Straf!

Goesting?

Heb je nu ook zin gekregen in deze cupcakes? Je kan deze handig via de website van Lilicup bestellen. Woon je in Brussel, dan kan je nog steeds binnenstappen in één van de twee filialen. In Elsene kan je dit op Rue du Page 65. In Ukkel kan je terecht op de Chaussée de Saint-Job 771b. Beide zaken zijn geopend van dinsdag tot zaterdag tussen 11 uur en 18.30 uur. Let er wel op dat je de coronamaatregelen hierbij respecteert. Betalen doe je dus via bankcontact, maar ook met je Lunch Pass kan je er terecht.

Lees de andere verhalen

 • Een geweldige slagerij, maar graag terug naar West-Vlaanderen

  Elsene is een van de tweetalige gemeentes bij Brussel. Het is een drukke, levendige buurt, met heel veel winkels en winkeltjes allerhande. We treffen er slager Jan Verraes in de mooie keurslagerij ‘Jan & Krista’.

  Meer weten
 • Een voorkeur voor de buurtsuper om de hoek

  Ik woon in de buurt, op wandelafstand. Je hebt hier een ruime keuze en ik weet alles staan, ik moet nooit iets zoeken. Het is ook ...

  Meer weten
 • Ontdek waarom de Voedselbank van Eke onze hulp kan gebruiken

  “Die nieuwe bestelwagen hebben we echt nodig.” - 13 jaar oud is de bestelwagen waarmee de Voedselbank ...

  Meer weten