3 ideeën voor een lentebrunch

De mooie dagen liggen opnieuw in het verschiet. Dit is de gedroomde kans om een ‘spring brunch’ of lentebrunch te organiseren en samen met wie je lief is te genieten van de eerste zon. Maar hoe organiseer je de perfecte lentebrunch? Dit zijn onze tips. 

 

De winterblues maakt binnenkort plaats voor alle geneugten van de lente. De natuur ontluikt en doet ons zin krijgen in picknicken en genieten. Brunch is een samentrekking van ‘breakfast’ en ‘lunch’. Deze maaltijd neem je ‘s ochtends en telt zowel als ontbijt als lunch. 

 

Meestal doe je dit in het weekend rond een uur of elf, nadat je welverdiend hebt uitgeslapen, en wanneer je zin hebt om de tijd te nemen.   

 

Lentebrunch met seizoensgroenten 

Zorg voor een mooi buffet voor je lentebrunch. Je gasten kunnen kiezen uit verschillende gerechten en zelf hun bordje samenstellen. Een brunch is een informele maaltijd die de smaakpapillen van jong en oud zal bekoren. Hij draait in de eerste plaats om gezelligheid, maar ook om variatie en gerechten om je vingers bij af te likken. 

De paasperiode is het ideale moment om voor verse en lokale producten te kiezen. Ingrediënten boordevol smaak en vitaminen. In de lente zijn dat worteltjes, venkel, asperges, radijsjes, komkommer, spinazie en artisjokken. 

 

 

Zoete en hartige recepten voor een geslaagde lentebrunch 

Organiseer je lentebrunch in twee delen: zet naar wens zoete en hartige gerechten op tafel. Vergeet de warme en koude dranken niet. 

 

Hartige recepten 

Enkele ideetjes: 

 • Groene salade met radijsjes 

 • Gerookte zalm en asperges 

 • Vers brood 

 • Toast met spinazie 

 • Empanada’s 

 • Gepocheerde eieren 

 • Komkommerrolletjes met geitenkaas 

 

Gebruik je Lunch pass om al je verse en lokale producten te kopen! Je kunt met je Lunch Pass terecht in een talloze voedingswinkels en eetgelegenheden: restaurants, snackbars, cafés, biowinkels, bakkerijen, slagers, viswinkels en nog veel meer. 

 

Zoete recepten 

Enkele ideetjes: 

 • Bananenbrood 

 • Worteltaart 

 • Rabarbertaart 

 • Brioche met oranjebloesem 

 • Pancakes met appeltjes 

 • Bosbessenmuffins 

 

Kies ook 3 tot 4 verschillende soorten brood: rozijnenbrood, meergranen, zuurdesem, maar ook bagels en wat koffiekoeken.  

 

 

En de drankjes?  

Thee, koffie en warme chocolademelk zijn niet weg te denken bij een brunch. Maak ook wat vers fruitsap, smoothies, water met een smaakje en ijsthee. 

 

 Eenvoudige lenteversiering voor je tafel 

Om je tafel aan te kleden, hoef je niet veel te doen. Voor een geslaagde lentebrunch is je tafel en buffet met zorg aankleden genoeg. Presenteer de gerechtjes mooi op een tafel of boven op een meubel. Zet wat lentebloemen in vazen van verschillende groottes en vormen: narcissen, narcissen, tulpen en hyacinten. Vergeet ook je mooie servies niet en mooie servetten met ecolabel. Deze koop je met je Eco Pass! 

 

Vind op onze zoekmotor alle winkels die de Eco Pass aanvaarden. 

Word lid,

Schrijf je in op Sodexo4You en geniet van tal van voordelen dankzij je Sodexo-cheques!

Je saldo

Bekijk je saldo op je Sodexo Card op elk moment

De kaart

Bekijk waar je je Sodexo-cheques kunt besteden bij jou in de buurt

Promoties

Geniet van exclusieve kortingen en promo's

Blogs

Blogposts vol ideeën om je Sodexo-cheques te besteden