Dit zijn 4 tips om goedkoper te winkelen in de supermarkt

Iedereen weet het: in 2022 is het voor Belgische gezinnen een pak duurder geworden om hun winkelkarretje te vullen. Hoe kunnen we vandaag de dag goedkoper winkelen? Hoe vermijden we onnodige uitgaven? Wij geven je enkele tips.

De inflatie en de dalende koopkracht van de Belgen hebben de prijzen in de supermarkt flink de hoogte in gejaagd. Eén werknemer op zes bespaart op voedingsuitgaven door de huidige inflatie (Bron: Via Belgium).

Maar hoe kun je goedkoper winkelen? Welke snelle en eenvoudige oplossingen bestaan er om de impact op je portemonnee te beperken? Hieronder vind je 4 tips.

 

 Plan wat je gaat eten

Het eerste wat je kunt doen om minder uit te geven in de supermarkt, is plannen wat je gaat eten! Dit moet een gewoonte worden en kan in het begin wat ingewikkeld lijken. Nochtans heeft dit meteen een impact op je mentale belasting... en je portemonnee. Vandaag noemen we dit meal prep of batch cooking

Plannen wat je die week gaat eten, vermijdt dat je impulsaankopen doet en zo koop je alleen wat je echt nodig hebt. Bovendien weet je door je maaltijden te plannen welke restjes je over zult hebben en kan je recepten bedenken waarin je dit teveel aan voedsel verwerkt. 

    

 Download een antiverspillings-app

Een andere techniek om goedkoper te winkelen in de supermarkt? Laat je bijstaan door een antiverspillings-app! Elke dag bieden duizenden handelaars onverkochte producten aan tegen een verlaagde prijs op de antiverspillings-app Phenix. Verswinkels, supermarkten, bakkers, restauranthouders: je kan met een paar klikken voedsel tegen korting kopen bij tal van winkels in je buurt. Goed nieuws! Op de antiverspillings-app Phenix krijg je 15% extra korting met de promocode SODEXO15 wanneer je je eerste mandje reserveert.

 

 Koop minder vlees

Vlees neemt een hele grote hap uit ons voedingsbudget. Om goedkoper te winkelen, koop je dus best minder vlees. Bovendien is minder vlees eten ook goed voor de planeet. De veeteelt vormt een belangrijke bron van wereldwijde broeikasgasuitstoot. Door minder vlees te eten, vervuil je minder.

 

  

 Gebruik je ecocheques voor je dagelijkse aankopen

Bedenk voor je boodschappen gaat doen welke artikelen van je lijstje je met de Eco Pass kunt kopen. We weten natuurlijk dat maaltijdcheques de boodschappenrekening lichter maken, maar vergeten soms dat ook de Eco Pass zijn nut heeft in de supermarkt! Of je nu biovoeding koopt, milieuvriendelijke schoonmaakproducten of vegan hygiëne-/make-upproducten, je kunt ze ook betalen met je Eco Pass en zo minder geld uitgeven in de winkel.

Bekijk waar je in de winkel met Lunch Pass kunt betalen

Bekijk waar je bio voeding kunt kopen met Eco Pass